Bijzettafels

10
Te ontdekken
Alles over:

De kolomtafel, even nuttig als mooi voor je huis

De sokkeltafel, een klein bijzettafeltje voor binnen- of buitenmeubelen, is een decoratief element dat ook kan worden gebruikt om lichte voorwerpen op te bergen. De oorsprong gaat terug tot de Oudheid, maar het werd pas echt populair in de 17e eeuw. Een kolomtafel is meestal rond, maar kan ook vierkant of ovaal zijn, met een centrale basis van drie tot vijf poten. Er zijn veel verschillende modellen om uit te kiezen, afhankelijk van je smaak: rotan of hout, glas of marmer, enzovoort. Er zijn ook combinaties van materialen, zoals een houten blad met een metalen onderstel. Je kunt ook kiezen voor een kolomtafel met een gelakte afwerking. Als je weinig ruimte hebt, is een inklapbare kolomtafel voor een kamer in huis of buiten makkelijk op te bergen en bespaart hij je veel ruimte. Als je je tuin wilt verfraaien en de ruimte aantrekkelijker wilt maken, is een smeedijzeren kolomtafel ideaal vanwege zijn formaat, stijl en functionaliteit.

Criteria voor het kiezen van een nachtkastje

Een sokkeltafel is niet alleen een interessant meubelstuk om je inrichting mee te verfraaien, maar kan ook heel nuttig zijn. Je kunt er boeken of tijdschriften in opbergen of het gebruiken als bijzettafeltje bij een kopje thee. Om de juiste kolomtafel te kiezen, moet je rekening houden met de grootte van je kamer en het bestaande meubilair. Het eerste waar je naar moet kijken is de diameter. Hij moet harmonieus passen en niet te groot of te klein zijn. In elk geval kan hij aan elke stijl worden aangepast. Als je woonkamer een rustieke uitstraling heeft, kies dan voor een houten kolomtafel. Is je interieur heel modern, kies dan voor een kolomtafel met een transparant glazen blad en een metalen onderstel. Je kunt ook besluiten om een contrast in de kamer te creëren door stijlen te mixen.

Dit is een kans om te grijpen als je een evenement plant. Uitgerust met deze vijfde wiel zal het gemakkelijker zijn voor u om uw ruimte in te richten om uw gasten waardig te ontvangen. Ze zullen aangenaam verrast zijn door de originaliteit van je meubilair. Statafels zijn discrete tafels die het voordeel hebben dat ze decoratief zijn en gemakkelijk in een ruimte kunnen worden geplaatst, dankzij hun gebruikelijke kleine formaat. De bestaande modellen hebben allemaal verschillende kenmerken. Ze zijn een goede aankoop als je je ruimte wilt verfraaien met een nuttig, praktisch accessoire.

Het nut

Het belangrijkste doel van een bijzettafel is decoratief. Hoewel het een bijzettafel is, is het hoofddoel niet om je gasten een zitplaats te bieden. In feite is het belangrijkste doel van een sellette om een voorwerp dat erop staat te laten zien. Dit maakt deel uit van de decoratieprincipes. Mensen kunnen dan snel de decoratieve objecten zien die je wilt benadrukken. Het vijfde wiel is ook een interessant element vanwege zijn originaliteit. Sommige modellen hebben in elkaar grijpende systemen, zodat je meerdere tafeltjes van oplopende grootte kunt hebben. De kolomtafel kan dan specifiek worden gebruikt om je gasten plaats te bieden. Het kan ook gewoon gebruikt worden om je persoonlijke ruimte te verfraaien, voor een optimaal decoratief effect. Aarzel dus niet om dit accessoire te kopen, dat een echt minimalistisch tintje aan je ruimte kan geven.

De modellen

Er zijn veel modellen waaruit je kunt kiezen. Sokkels en zadels zijn accessoires die het voordeel hebben dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende formaten. Wat kleuren betreft, zijn er veel om uit te kiezen. Maar voor wie de voorkeur geeft aan neutrale kleuren, vind je dit type meubilair in zwart of wit. De materialen dienen ook een decoratief doel, want ze variëren aanzienlijk. Je vindt bijvoorbeeld metalen vijfde wielen. Dit materiaal is vooral populair om zijn trendy, elegante look. Als je meer van karakter houdt, is hout zeker het materiaal dat het beste bij je past. Houten meubelen zijn tijdloos. Het creëert een echte interieursfeer. Voordat je kleuren en materialen kiest, moet je nadenken over de stijl die je in je kamer wilt uitstralen. De discrete aard van dit accessoire betekent niet dat je de esthetische codes niet kunt respecteren.

De omgeving

Als je van plan bent om een vijfde wiel in je ruimte te installeren, is het verstandig om de plaats zorgvuldig te kiezen. De omgeving waarin je hem plaatst, draagt ook bij aan de look die je voor je inrichting wilt. Normaal gesproken plaats je een nachtkastje in de woonkamer niet ver van de bank. Het is belangrijk om te onthouden dat de stijl bij elkaar moet passen. Idealiter wil je dus designmeubelen als je een design nachtkastje wilt kopen. De prijs hangt af van de specifieke kenmerken van je vijfde wiel. Je kunt er een bestellen als ze op voorraad zijn. De levering gebeurt onder de best mogelijke omstandigheden. De nachtkastjes die je vindt voldoen aan verschillende esthetische criteria. Ze zijn handig omwille van hun praktisch nut en kunnen een persoonlijke toets geven aan je leefruimte.

11 45348.7458277431 814 PRODUCTION