Baby hoofdkussen, debked

44
Alles over:

Het creëren van een knus nestje voor je baby is een van de belangrijkste stappen na de komst van je kleintje. Het is moeilijk om te weten welk kussen of dekbed je moet kiezen. Hier zijn een paar richtlijnen om je te helpen de juiste keuze te maken en je baby het beste te bieden.

Het perfecte kussen voor baby?

Je baby verdient het beste. Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat je best geen kussen in het bed van je kind legt voor hij twee jaar oud is. Het kan het voor hem moeilijk maken om een comfortabele positie te vinden. Het kan ook verstikking veroorzaken. Na de leeftijd van 24 maanden kan baby baat hebben bij een kussen om zijn comfort te verbeteren. Er zijn een aantal criteria om je keuze te bepalen. Eerst en vooral is het essentieel om een model te kiezen dat voldoet aan de Europese normen (CE-markering). Zo ligt je baby veilig in bed. Kies een model dat geschikt is voor je kind. Niet te groot en niet te klein. Alleen het hoofd en de schouders van je baby mogen op het kussen liggen. Kies karakteristieke materialen voor de kussensloop. Je kunt ook kiezen voor minder dure synthetische materialen, die lucht doorlaten en ideaal zijn om transpiratie te reguleren. Aarzel niet om een hypoallergeen en mijtdicht model van goede kwaliteit te kiezen om je baby te beschermen.

Dekbed van de baby

Nu is het tijd om de perfecte deken voor je kind te kiezen. Nogmaals, vermijd dat je kind met een dekbed slaapt voor de leeftijd van 18 maanden, of zelfs 2 jaar.

Wat afmetingen betreft, kies een dekbed dat past bij de grootte van je matras. Een dekbed van 100 x 140 is bijvoorbeeld geschikt voor een matras van 60 x 120. Wat het materiaal betreft, kies voor een dekbed van 100% katoen.

De vulling is een belangrijk punt. Kies een model van polyestervezel dat voldoet aan NF EN 16779-1. Je baby zal het meeste profijt hebben van dit lichtgewicht, hypoallergene en luchtige dekbed. Synthetisch is ideaal voor kinderen. Het is veel lichter dan dons en de kleine slaper heeft er geen last van. Bovendien is het betaalbaarder. Als je het je kunt veroorloven, kun je ook katoen kiezen, een karakteristiek materiaal dat ook een betere warmteregulatie en ademend vermogen biedt.

Een ander criterium om rekening mee te houden is het gewicht. Om de juiste keuze te maken, moet je nadenken over de kamer waarin je baby slaapt. Verschilt de temperatuur sterk van seizoen tot seizoen, of blijft hij stabiel? In het eerste geval kies je best voor twee dekbedden (zomer en winter) om je kindje de best mogelijke ondersteuning te geven. Het ideale gewicht is 200 g/m² voor een zomermodel.

In het tweede geval (en om de kosten te drukken) kun je kiezen voor een all-season model dat je baby het hele jaar door zal vergezellen. Het perfecte gewicht zou 250 g/m² zijn. Het minimumgewicht voor je kind is 175 g/m².

Om je engeltje een droomslaapkamer te geven, mag je het dekbedovertrek niet verwaarlozen. Je kunt pastelkleuren gebruiken om een zachte sfeer te creëren. Hete kleuren, zoals rood, kun je beter vermijden, want die hebben de neiging om te irriteren en daar zit je kleintje niet op te wachten! Blauw, lavendel of pastelgroen worden aanbevolen voor een rustige nachtrust. Je kunt je kleintje ook een dekbedovertrek geven met bijvoorbeeld zijn of haar Disney-helden. Kies in alle gevallen voor stoffen die gemakkelijk te wassen (en snel te drogen) zijn. Het assortiment kinderbeddengoed is uitgebreid, dus je hebt keuze te over om je baby een eersteklas bed te geven.

10 45264.6941915972 877 PRODUCTION