Beddengoed kinderen, baby's

379
Alles over:

Om je kind een goede nachtrust te geven, is het essentieel om het perfecte bed te kiezen. Net als volwassenen hebben jonge kinderen een goede nachtrust nodig om te herstellen, te groeien en te leren. Het perfecte kinderbed vinden is dus essentieel. Hier lees je hoe.

Topkwaliteit beddengoed voor je kleintje

Je hebt het houten frame voor het bed van je kind gekozen, waarbij je ervoor hebt gezorgd dat de gebruikte materialen gezond zijn en geen schadelijke stoffen bevatten. Nu is het tijd om het frame te vullen met het allerbeste voor je kind.

De matras moet met zorg worden gekozen. Dit is waar je kind de nacht zal doorbrengen. Er zijn verschillende matrassen, afhankelijk van de gebruikte technologie. De matras van polyurethaanschuim houdt het lichaam van het kind goed vast, maar houdt lichaamsvocht vast. Het is daarom essentieel om de slaapkamer goed te luchten.

Pocketgeveerde modellen bieden maximaal comfort, maar als het kind te licht (jong) is, kunnen de veren hem niet goed vasthouden. Ze zijn dus niet geschikt voor kinderen.

Het latex model is de beste keuze, omdat het goed ventileert en geen vocht vasthoudt. Dit materiaal is kenmerkend hypoallergeen.

Een traagschuimmatras is nog steeds een goede optie als je rug pijn doet. Het is echter helemaal niet geschikt voor je kind. De matras zal de slaper op een onaangename manier omhullen. Je kind zal zweten en slecht slapen.

Criteria die niet over het hoofd mogen worden gezien

Je moet nog steeds de grootte en dikte van de matras kiezen om je baby het beste te geven. Het is belangrijk dat de afmetingen perfect overeenkomen met die van het frame. Let er bij een ledikant op dat er geen spleet is tussen het frame en de matras. Dit kan schadelijk zijn voor je kind. Voor de leeftijd van 3 jaar kies je best voor kindermodellen met hun specifieke afmetingen (60 x 120 cm of 70 x 140 cm). Na deze leeftijd kan je kind een "volwassenenbed" krijgen, een enkel model van 90 x 190 cm of 200 cm. Dit model blijft bij hem of haar tot de puberteit. Voor optimaal comfort kies je een matras met een dikte tussen 16 en 20 cm. Het is niet te dik, zodat de kleintjes zonder problemen in bed kunnen klimmen. Wat de dichtheid betreft, moet je kiezen op basis van het gewicht van je kind. Weegt hij minder dan 30 kg? Kies dan een dichtheid tussen 25 en 40 kg/m3. Van 30 tot 60 kg moet de dichtheid minstens 35 kg/m3 zijn.

Een perfect bed

Om de bedden van je kinderen compleet te maken, is het ook belangrijk om het essentiële niet te vergeten: lakens, hoeslakens, kussens, dekbedden? Kies materialen die kenmerkend zacht en gemakkelijk schoon te maken zijn (zoals katoen). Vermijd polyester, want daar gaat je kind van zweten. Je kunt plezier hebben met je kind en een set kiezen met een ontwerp dat gebaseerd is op hun favoriete helden of dieren. Je kunt ook complementaire kleuren combineren, zoals donkerblauw voor het hoeslaken en lichtblauw voor het bovenlaken, of trendy roze met wit. Kies zachte pasteltinten om je kind niet van streek te maken. Wees voorbereid, want ongelukjes kunnen heel snel gebeuren met jonge kinderen. Koop verschillende lakens zodat je het probleem gemakkelijk kunt verwisselen en uitvegen.

Tot slot, als je kind een origineler bed wil dan het gebruikelijke rechthoekige frame, kun je hem of haar een kajuitbed aanbieden. Heb je niet veel ruimte in de slaapkamer? Dan is een model met ingebouwde opbergruimte onder de matras ideaal. Daar kan hij zijn lakens en speelgoed kwijt!