Stapelbed

19
Alles over:

Mezzanine bed voor 1 of 2 personen

In tegenstelling tot stapelbedden hebben tussenbedden een enkele matras. Dit verhoogde meubelstuk kan tot 2 meter hoog zijn. Het bed is toegankelijk via een ladder of een trapje. Het entresolbed is gemaakt van hout of metaal en is verkrijgbaar als 1- of 2-persoonsbed of als tweepersoonsbed. De ruimte onder de bedbodem kan worden gebruikt voor een bureau, planken of zelfs een slaapbank. Perfect voor een kleine slaapkamer met een hoog genoeg plafond. Eenvoudig te monteren kit die bij je thuis of bij een Relais Colis®-punt wordt afgeleverd.

Of je nu een kinderslaapkamer of een logeerkamer wilt inrichten, de keuze van het beddengoed komt zeker ter sprake. Welk type bed moet je kiezen en hoe moet je de ruimte indelen? De keuze voor een stapelbed of een tussenverdieping kan een interessante optie zijn.

Om ruimte te besparen

In een kinder- of tienerkamer kun je ruimte besparen door een tussenverdieping te kiezen, vooral als de kamer niet veel volume heeft. Mezzanine bedden zorgen ervoor dat je bovenop het bed kunt slapen terwijl je er nog ruimte onder hebt, wat erg handig is voor bijvoorbeeld een bureau.

Er zijn veel verschillende modellen mezzaninebedden, in verschillende ontwerpen, zodat je je ruimte kunt indelen zoals jij dat wilt. Of je nu een lagere ruimte wilt die helemaal vrij is om te herbergen wat je maar nodig hebt, of een lagere ruimte die al is ingericht met een bureau of een boekenkast en opbergruimte, deze bedden kunnen worden aangepast aan jouw behoeften.

Ze zijn toegankelijk via een trap of ladder en sommige modellen hebben zelfs een oprijplaat zodat je vol goede moed uit bed kunt stappen.

Het kajuitbed is ook een verstandige optie voor een jong kind: met het lage slaapgedeelte en veel opbergruimte voor boeken en speelgoed biedt het ook een knusse, warme ruimte met een tent als beschutting.

Een slaapkamer inrichten voor meerdere kinderen

Als je meerdere kinderen hebt, maar slechts één kamer om ze te huisvesten, lijkt een stapelbed de meest geschikte optie.

De modellen zijn gevarieerd en bieden een breed scala aan mogelijkheden, zodat je de slaapkamer kunt inrichten en decoreren naar jouw smaak en die van je kinderen en tieners. Je kunt stapelbedden vinden in de vorm van brandweerauto's voor kinderen die gefascineerd zijn door deze helden, of in de vorm van Londense bussen om te reizen zonder je slaapkamer te verlaten. Natuurlijk zijn er ook meer opvallende modellen verkrijgbaar, zowel van hout als van metaal, afhankelijk van de gewenste sfeer.

Hoewel tweepersoons stapelbedden het meest voorkomen, kun je ook driepersoons stapelbedden vinden als je drie kinderen hebt of als ze vaak vriendjes of neefjes en nichtjes over de vloer hebben.

Een logeerkamer of kantoor inrichten

Een logeerkamer wordt niet noodzakelijkerwijs altijd gebruikt, en ruimte winnen in de kamer kan nodig zijn als er zelden gasten komen. Hetzelfde geldt voor een kantoor dat je wilt kunnen transformeren in een logeerkamer wanneer je het nodig hebt.

In deze gevallen betekent de keuze voor een mezzaninebed dat je een kantoorruimte kunt behouden en toch een bed beschikbaar hebt zonder iets te hoeven installeren, zelfs op het laatste moment.

Bedden voor gezinnen

Moet je een kamer voor een gezin inrichten? Er zijn stapelbedden speciaal ontworpen voor gezinnen, zowel voor een logeerkamer als voor een bed and breakfast.

Op de benedenverdieping kunnen twee volwassenen slapen en op de bovenverdieping een of twee kinderen, zodat het hele gezin samen van een goede nachtrust kan genieten.

19 45264.6941915972 304 PRODUCTION