Decoratie kinderkamer

106
Alles over:

Het is altijd leuk om een leuke inrichting voor je huis te maken. Dus waarom zou je geen ontwerp maken voor de slaapkamer van je kinderen? Roze voor meisjes en blauw voor jongens, deze trends zijn nu verouderd en we laten onze verbeelding de vrije loop om een wereld te creëren die past bij de dromen van onze kleintjes.

Een knus nestje voor je kind maken

Het kiezen van de juiste inrichting voor de slaapkamer van je kleintje hangt af van hun leeftijd. Jongere kinderen hebben natuurlijk niet veel in te brengen. Oudere kinderen daarentegen kunnen hun wensen met je delen.

Eerst en vooral moet je de kleuren kiezen die de muren en de vloer zullen bedekken. De trend gaat in de richting van karakteristieke tinten zoals beige of ivoor, versierd met kleurrijke details. Vergeet niet dat kinderen dol zijn op felle kleuren. Je kunt dus paarse of oranje kussens op het bed leggen of een kleurrijk opbergmeubel kopen.

Je kent je lieve baby en je weet wat hij leuk vindt. Hij droomt ervan piraat te zijn, zij is een fee? Hier zijn twee goede ideeën voor thema's om de perfecte decoratie te maken. Je kunt ook samen met je kleintje een wereld creëren die gewijd is aan dieren of de jungle, of nog beter, zijn kamer omtoveren tot een kasteel.

Vergeet de lijsten niet, die een eenvoudige muur omtoveren tot een echt sprookje. Voeg wat mooie knuffels toe en een paar accessoires om het geheel nog mooier te maken: een lamp, een tipi, een lichtsnoer of een kleerhanger. Kleine prinsessen kunnen kostuums van hun favoriete heldinnen toevoegen. Jonge ridders kunnen een zwaard (als speelgoed natuurlijk!) aan de muur hangen.

Het belang van meubilair

Het is ook heel belangrijk om meubels te kiezen die het beste passen bij dit universum. Vergeet meubels die te klassiek zijn voor een jungle slaapkamer. Of doe een beetje doe-het-zelven met je kind om wat exotische accenten toe te voegen aan het houten oppervlak van hun bureau. Heb je oude meubels? Het moderniseren ervan (en het aanpassen aan de smaak van je kind) is een uitstekende manier om je kind de eerste beginselen van eco-verantwoordelijkheid bij te brengen. Je kunt Washi-kleefstrips gebruiken om van een gewone ladekast een bijzonder meubelstuk te maken.

Er zijn ook bedden met specifieke vormen (auto of hut, bijvoorbeeld). Waarom trakteer je je jonge kind niet op een origineel model waar hij heerlijk van zal dromen?

Verwaarloos ook het beddengoed niet. Om een harmonieus geheel te creëren, kies je mooie, zachte katoenen lakens in tinten die perfect passen bij de slaapkamerinrichting. Kies pasteltinten voor een betere nachtrust. Op dit moment zijn hemelsblauw en amandelgroen de sterren van het decor. Maar als je kleintje de voorkeur geeft aan een dekbedovertrek met zijn favoriete superheld, hoef je je geen zorgen te maken.

Nog een klein detail: vergeet de kroonluchter niet. Deze moet natuurlijk bij het gekozen thema passen. Voor een slaapkamer in de jungle zal een model gemaakt van exotische houtvezels geweldig staan. Een enkele muur versierd met behang van palmbladeren zorgt voor de finishing touch met flair.

De inrichting van de slaapkamer van je kind evolueert met hem mee. Maar het zal altijd zijn wereld weerspiegelen.

10 45348.7458277431 989 PRODUCTION