Hanglamp

198
Van 01 t/m 31/07
Sales
Tot -50%*
Alles over:

Hanglampen en wandlampen, kies je look

Een wandlamp is ontworpen om een kamer te verlichten en te verlevendigen. Hanglampen zijn sfeerbepalend en moeten worden gekozen vanwege hun retro of moderne stijl. Ze kan ook verschillende vormen aannemen: een plafondlamp met spots van verschillende lengtes, met 2, 3 of 4 lampen, of een wandlamp in de vorm van een kroonluchter of een eenvoudige rechthoekige vorm. Een lichte toets van originaliteit kan worden bereikt met een accordeon- of driearmige wandlamp. De keuze van een wandlamp kan moeilijk zijn, dus het is belangrijk om te focussen op de harmonie van kleuren en vormen om een stijl te creëren die consistent is met alle meubels in de kamer.

Op zoek naar decoratieve objecten om je favoriete kamers in huis op te fleuren? Dan is hanglamp een slimme keuze. Hanglampen voegen niet alleen een originele, moderne toets toe aan een kamer, maar zorgen ook voor een speciale sfeer. En dan hebben we het nog niet eens over de betaalbare prijs. Kies de lamp die bij je past uit de vele modellen die we op voorraad hebben.

Een veelheid aan modellen om uit te kiezen

Een hanglamp kopen doe je niet zomaar. Het gaat erom het juiste ontwerp te kiezen dat bij je interieur past. Met modellen in messing en glas, metaal, hout, bamboe of linnen is de keuze aan jou. Het Yaku-model, geïnspireerd op planten, is een uitstekende keuze voor wie de voorkeur geeft aan een natuurlijke, decoratieve stijl. Hanglampen zijn er ook in verschillende diameters en vormen. Kies uit kegelvormige modellen, hanglampen met een cluster van 5 bollen of vele andere. Als je meer houdt van de minimalistische stijl, zal de enkele hanglamp perfect bij je passen.

Welk ophangmateriaal moet je kiezen voor elke kamer in huis?

De keuze van een hanglamp hangt natuurlijk af van je verlichtingseisen, maar ook van de kamer waarin ze zal worden geïnstalleerd. Voor een geslaagd resultaat moet je de juiste combinatie van materialen vinden. De keuken is een van de meest gebruikte kamers in huis. Met zijn vetafzettingen moet hij regelmatig worden schoongemaakt. Kies voor je ophanging dus een materiaal dat gemakkelijk kan worden afgewassen. Daarom kies je best voor materialen die niet bang zijn voor water en vergeet je bijvoorbeeld bamboe-, rieten of rotanproducten. Maak daarentegen van de gelegenheid gebruik om ze in je woonkamer of eetkamer te zetten. Voor de eetkamer zijn bijvoorbeeld bamboemodellen de beste keuze voor een perfecte look. Als het ten slotte om de slaapkamer gaat, ga dan voor hanglampen van touw met een niet te fel licht. De combinatie van hout en metaal is net zo interessant.

Het juiste type verlichting en ophangproporties kiezen

Net als het type armatuur speelt verlichting een grote rol in succesvolle decoratie. Het bepaalt de sfeer in een kamer. Over het algemeen wordt de voorkeur gegeven aan halogeenlampen of compacte fluorescentielampen. LED-lampen zijn ook een goede keuze voor bepaalde kamers in huis. Merk op dat je de verlichting kunt intensiveren afhankelijk van de hoogte van de ophanging van de armatuur.

Voordat je een model kiest, moet je weten wat de afmetingen zijn van de ruimte waar het wordt geïnstalleerd. Dit is een doorslaggevend criterium als je optimale resultaten wilt bereiken. Als je kamer minder dan 10 m² groot is, kies dan voor een armatuur met een diameter tussen 30 en 40 cm. Voor een oppervlakte van meer dan 20 m² is een plafondlamp met een diameter van 60 cm een uitstekende keuze.

22 45488.7486236458 188 PRODUCTION