Kast babykamer

1
Alles over:

Vergroot je opbergruimte met een babykast

Baby komt nooit alleen. Met hem komt er een leger pyjama's, slabbetjes, slofjes, lakentjes en luiers je huis binnen. Maak de slaapkamer van je pasgeborene compleet met een babykast, ideaal om al zijn spulletjes in op te bergen. Babykleerkasten hebben het voordeel dat ze gedecoreerd zijn in zachte kleuren, om je kind te begeleiden terwijl hij slaapt. Als je een grote babykleerkast nodig hebt, biedt de Redmond massief grenen kledingkast van La Redoute Intérieurs veel opbergruimte, met twee ruime lades, een hanggedeelte en twee grote planken. Voor een design babykleerkast kies je het model Alfred et Compagnie, verkrijgbaar in een reeks zachte kleuren. De deuren van deze babykleerkast hebben kleine raampjes zodat je meteen kunt zien waar alles wat je nodig hebt is opgeborgen. Hij is verdeeld in twee delen, een met een kledingkast en de andere met vijf legplanken. Als je ten slotte de voorkeur geeft aan een heel eenvoudig meubel, zal de tweedeurs driekleurige babykast van Terre de Nuit zeker in de smaak vallen. Deze witte babykast heeft grote kasten en legplanken en kleine grijze lades. Hij past in alle jongens- en meisjeskamers. Welke babykleerkast je ook kiest, het zal de perfecte aanvulling zijn op de slaapkamer van je kind.

Je baby komt eraan en je wilt de meubels voor zijn slaapkamer kiezen. De kledingkast is een belangrijk element om zijn spullen tijdens zijn eerste jaren zo goed mogelijk op te bergen. Maar hoe kies je de juiste kledingkast? Hier is wat nuttig advies.

De essentiële onderdelen van een babygarderobe

In tegenstelling tot een commode heeft een kledingkast over het algemeen een handige hangruimte. Je kunt de jassen, jurken of slaapzakken van je kleintje gemakkelijker ophangen. Dit bespaart je veel ruimte. En de jurkjes van je kleintje kreuken niet. Bovendien biedt de kledingkast ideaal vloeroppervlak voor het opbergen van de schoenen en laarzen van je kleintje.

Het kan dus heel handig zijn om een kledingkast te kiezen met twee delen: planken (met of zonder laden) en een hanggedeelte.

Het materiaal is ook erg belangrijk. Hoewel massief hout duurder is dan spaanplaat, is het gezonder en gaat het veel langer mee.

Je moet ook de beschikbare ruimte opmeten om de kledingkast in de slaapkamer van je baby te kunnen plaatsen. Heeft je baby veel ruimte? Dan kun je kiezen voor een model met groot formaat zonder dat het beslag legt op de beschikbare ruimte. Is de ruimte kleiner? Dan moet je de kledingkast aanpassen aan de ruimte, maar ook aan de hoeveelheid kleding die je baby heeft. Vergeet niet dat je een kledingkast in de eerste plaats koopt om de spullen van je baby in op te bergen!

Laat een vrije ruimte rond de kledingkast. Zo kun je de deuren zonder problemen openen of rondlopen met babykleding onder de ene arm en baby onder de andere zonder elkaar tegen het lijf te lopen (in alle veiligheid, met andere woorden).

Tot zover de basis.

Stijl telt ook

Een kledingkast kiezen voor de slaapkamer van je baby betekent ook dat je een item kiest dat perfect past bij het interieur.

Er is een enorme keuze aan garderobekasten, zowel qua materiaal als qua stijl. Je hebt dus keuze te over. Je kunt kiezen voor een model dat past bij de rest van de meubels, in licht hout zoals eiken. Je kunt ook leuk mixen en matchen. Een wit bed en een roze of blauwe kast kunnen een prachtige decoratie vormen.

Je kunt ook plezier hebben van onafgewerkte houten meubels. Je moet ze wel zelf verven. Je kunt ook wat mooie stickers toevoegen om de slaapkamer van je baby nog persoonlijker te maken.

Voor een mooie kinderslaapkamer kun je het beste lichte tinten kiezen die mooi worden versterkt door een paar sterkere noten. Een mooie oranje kledingkast zal een echte blikvanger zijn in een roze slaapkamer. Een mooi eendblauw model zal ideaal zijn voor een pastelblauwe slaapkamer. In dit geval zal de kledingkast het middelpunt zijn. Een kledingkast kan immers gemakkelijk een van de decoratieve kenmerken van een kamer zijn!

10 45264.6941915972 313 PRODUCTION