Behangpapier Decoratie

9
Alles over:

Er is geen betere manier om je huis aan te kleden dan met verf of muurbekleding die je persoonlijkheid weerspiegelt! Sinds interieurdecoratie een overheersende rol speelt in onze interieurs, zijn er steeds meer behang en verf voor alle prijzen en smaken.

Wat is de juiste keuze? Muurbekleding of verf?

Wandbekleding en schilderwerk zijn twee heel verschillende manieren om je muren aan te kleden of je interieur te renoveren. Wandbekleding, ook bekend als tapisserie, is een materiaal dat op een oppervlak wordt aangebracht om het te versieren of te beschermen. Wandbekleding vereist techniek en de juiste apparatuur, terwijl schilderen eenvoudiger is om aan te brengen, maar wel meer voorbereiding vereist.

Voor wandbekleding hoef je de muur niet per se voor te bereiden voordat je het aanbrengt, dus je kunt het direct op een muur leggen die al geverfd is. Alles wat je nodig hebt is papierlijm, een snijgereedschap om de voegen te maken en een gladstrijkgereedschap om luchtbellen te verwijderen. Als je goed bent in doe-het-zelven, is het kinderspel.

In tegenstelling tot behangpapier moet je een muur voordat je hem schildert eerst schuren om imperfecties te verwijderen en een glad oppervlak te verkrijgen. De voorbereidingsfase is dus essentieel. Zodra de muren klaar zijn om te worden geverfd, hoef je alleen nog maar het plafond en de vloer te camoufleren om te voorkomen dat er vlekken op komen tijdens het aanbrengen, met behulp van geschikte beschermende materialen (plastic folie, afplakband, enz.). Ten slotte hoef je alleen nog maar de muren te verven met een roller die geschikt is voor de grootte van het te verven oppervlak.

Welke gevelbekleding moet je kiezen om bij je stijl te passen?

In de afgelopen jaren hebben wandtapijten een comeback gemaakt en worden ze nu in steeds meer huizen gebruikt. Van de woonkamer tot de slaapkamer en niet te vergeten de badkamer, wandtapijten zijn verleidelijk door hun originaliteit. Maar als je de eenvoud en soberheid van verf verkiest, kies dan een kleur die het hout of glas in je interieur tot zijn recht laat komen. Het kan een pastelkleur zijn, maar ook een heel felle kleur om op te vallen en een beetje pit toe te voegen.

Als je een speciale sfeer wilt creëren rond een thema waar je van houdt, kun je met panoramisch behang een uniek effect creëren. Een cartoon universum, een romantisch uitzicht over de daken van Parijs of wilde dieren, bijna alles is mogelijk. En als je een kamer op een nog originelere manier wilt aankleden, is er niets leuker dan textuur toe te voegen. Wandtapijten met textuur sieren al enkele jaren onze muren. Voor een industrieel loft-effect kies je bijvoorbeeld voor een trompe-l'oeil behang met een baksteenmuureffect. Andere texturen, zoals leer, ruitjes of houtwerk, geven je muren karakter.

Als je ten slotte nog steeds niet kunt kiezen tussen schilderen en behangen, waarom combineer je de twee dan niet om een look te creëren die zeker in de smaak zal vallen? Aarzel in een slaapkamer bijvoorbeeld niet om één muur te behangen en de rest te verven met een verf die de patronen in het behang goed doet uitkomen. Dit voegt een vleugje verfijning toe aan je inrichting zonder te overdrijven.

18 45348.7458277431 736 PRODUCTION