L'entreprise

Een zwart jurkje, een blouse in kant, lakens in linnen... Iedereen heeft thuis wel iets van La Redoute. Waarom ? Omdat La Redoute meer is dan een beroep. Het is een passion. Een verhaal van generaties.

Al meer dan 20 jaar aanwezig in België, La Redoute vergezelt haar klanten in hun modekeuze en in de uitwerking van hun eigen stijl.

Voor alle dames die hun persoonlijkheid willen uiten door de kleding die ze dragen, voor altijd meer vrijheid en authenticiteit, geïnspireerd op de chique en natuurlijke Parisienne.

De saga...

...UIT DE ONTMOETING VAN EEN FAMILIE, DE POLLETS, EN EEN REGIO, HET NOORDEN VAN FRANKRIJK, WERD EEN SPINNERIJ GEBOREN DIE DOORHEEN DE TIJD KAMPIOEN WERD IN DE VERKOOP OP AFSTAND.

LA REDOUTE, SINDS 1837

Roubaix, 1837. Dat jaar werd de eerste pagina geschreven van het uitzonderlijke avontuur van La Redoute. Joseph Pollet, afkomstig van een landelijke familie, installeert zich met vrouw en kinderen in de hoofdstad van de wol. De boerenzoon, reeds fabrikant van stoffen, opent de eerste spinnerij van gekamde wol. Hij vindt procedés uit en verzamelt prijzen. Er wordt gezegd dat hij “variëteit, goede smaak en een lage prijs” samen bracht. Herkennen we hier niet de kracht van het bedrijf 170 jaar later ?

DE POLLET DYNASTIE

Zijn zoon, Charles, neemt de fakkel over. In 1873, bouwt hij een fabriek op een terrein dat uitgeeft op de rue de Blanchemaille én... op de rue de La Redoute.
Van waar komt deze naam ? Een klein bastion (une redoute) verdedigde het kasteel van Roubaix…of een feestzaal die redoute (van het Italiaanse “Ridutto”) gedoopt werd. Het blijft een raadsel.

EEN EERSTE CATALOGUS

Hij ziet het daglicht in 1928. Gratis verstuurd na aanvraag, hij beantwoordt aan de noden van 600 000 klanten van de spinnerij van La Redoute. Een klein formaat, 16 pagina’s, een veertigtal artikelen, enkel breiwerk.

DE GEBOORTE VAN « LA REDOUTE »

De voorgestelde artikelen evolueren met de ontwikkeling van de prêt-à-porter.
De naam « La Redoute » wordt officieel aangenomen in 1970 en kent een succes dankzij het principe van de verkoop op afstand zonder tussenpersonen.
La Redoute, een mode verhaal

VER WEG VAN DE DICTATUUR, LA REDOUTE HEEFT ALTIJD DAMES VERGEZELD ZODAT ZE IN VREDE KUNNEN LEVEN MET ZICHZELF EN MET HUN TIJD. CHRONOLOGIE VAN EEN MODE VERHAAL DAT BESTEMD IS VOOR ALLE DAMES.

1960-1970 : DE YÉYÉ JAREN

La Redoute laat haar modellen dragen door muzikale sterren: Sylvie Vartan, France Gall, Johnny Halliday...

1970-1980 : DE TV-JAREN

La Redoute, altijd op zoek naar de trends, stuurt een uitnodiging naar ontwerpers. Vanaf 1985 kan je de silhouetten van Popy Moreni, Jean-Paul Gaultier, Marithé en François Girbaud terugvinden op de pagina’s van de catalogus.

1980-1990 : DE ONTWERPERS JAREN

La Redoute, toujours à l’affût de la tendance, lance une invitation aux créateurs. à partir de 1985, les silhouettes de Popy Moreni, Jean-Paul Gaultier, Marithé et François Girbaud rejoignent les pages du catalogue.

1990-2000 : DE COUTURE JAREN

La Redoute kiest voor de couture. Van Karl Lagerfeld tot Yves Saint Laurent over Viktor & Rolf. Haute couture en lage prijzen: wie doet beter ?

2000 : DE JAREN MET STIJL AMBASSADRICES

Bij La Redoute houden we van het zijn, niet van de schijn. Onze ambassadrices volgden ons daarin. Ze zijn medeplichtig, verspreiden de boodschap, van elke leeftijd en elke stijl: Emmanuelle Béart, Vanessa Paradis, Laetitia Casta, Jane Birkin, Françoise Hardy..
La Redoute mode en levensstilj

DE SPIRIT VAN HET MERK

De vrouw uit de straat, fris en sympathiek, positief en levendig. De vrouw die van mode houdt zonder een echte fashionista te zijn. De ontspannen vrouw die zich niet te veel zorgen maakt, waarmee we graag eens babbelen. De unieke vrouw, vrij en toegankelijk, dynamisch en ondernemend, met persoonlijkheid, die durft en zich niet verstopt, met veel zelfvertrouwen...

n België incarneert La Redoute deze bruisende en levendige vrouw en vergezelt ze haar in haar modekeuzes om haar eigen stijl te ontwikkelen, geïnspireerd op een chique Parisienne, maar toch natuurlijk !

ONZE EIGEN MERKEN

Mademoiselle R : een lijn met poëtische en esthetische toetsen. Een vrouwelijke garderobe met retro allures vernieuwd door hedendaagse stoffen en kleuren.
Soft Grey : een "urban casual” collectie, moderne looks om dag in dag uit te dragen.
Laura Clément : een chique, vrouwelijke, gesofisticeerde en hedendaagse collectie.