Zwangerschapskledij

259
Alles over:

Zwangerschapskleding, blijf vrouwelijk!


Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Je hebt nog negen maanden om goed voor jezelf te zorgen. Als aanstaande moeder gaat je lichaam veranderen, je neemt nieuwe vormen aan en je moet ze goed dragen... Tijdens de zwangerschap moet je gewichtstoename zo regelmatig mogelijk zijn: ongeveer 1 kg per maand, zoals aanbevolen door artsen. Tijdens het eerste trimester blijft u de kleding uit uw gebruikelijke garderobe dragen. Denk praktisch en comfortabel. Een goede raad: ga voor het essentiële met een paar nieuwe must-have kledingstukken en kies voor kwalitatieve basics die je ook na de zwangerschap zullen blijven dragen. In deze periode mag je je vrouwelijkheid niet vergeten!
Als het tijd is om je eerste zwangerschapskleding te kiezen, neem dan je gebruikelijke maat. Alle modellen zijn ontworpen om de ontwikkeling van je lichaam te volgen. Als je gewichtstoename ingewikkeld is, dat wil zeggen meer dan 1 kg per maand, denk er dan aan dat een extra maat de voorkeur heeft voor elke 5 kg boven de normale gewichtstoename.

Om je te helpen je weg te vinden, volgt hier een niet-uitputtende lijst met benodigdheden voor je comfort:
  • - Zwangerschapsjurken
  • - Positiejeans, -leggings en -broeken
  • - De zwangerschapsjas
  • - Zwangerschapslingerie
  • - Zwangerschapszwemkleding
  • - Zwangerschapspyjama

Welke maat zwangerschapsjeans moet ik kiezen?


Ze zijn schaalbaar en rekbaar dankzij een verstelbaar taillesysteem (zoals voor kinderen). De meeste hebben een elastische buikband. Kies voor comfort en ondersteuning een zeer soepele band die hoog oploopt. Het belangrijkste is dat je je comfortabel en op je gemak voelt! Bij regelmatige gewichtstoename kun je wachten tot de 3e maand om hem te dragen. Maak je geen zorgen als je de behoefte voelt om ze eerder te dragen: zwangerschapsjeans passen zich aan aan de veranderingen in je lichaam van de 1e tot de 9e maand. Als je eenmaal bevallen bent, kun je ze nog steeds goed gebruiken terwijl je weer op je ideale gewicht komt. Uitlopende, rechte, slanke, vervaagde, bedrukte of gekleurde jeans, de mode heeft zich aangepast aan het moederschap. De keuze is aan jou!

Hoe kies ik een zwangerschapsjurk?


Er zijn drie goede redenen om een jurk te dragen als je zwanger bent. De eerste is dat jurken flexibel zijn, gemakkelijk aan te trekken, je benen vrij laten en je bolle buik minder samenknijpen. Ten tweede: jurken maken je figuur slanker. Ten derde: jurken laten je er absoluut vrouwelijker uitzien en pronken met je mooie ronde buikje.Als je een jurk kiest, zorg er dan voor dat je je comfortabel voelt in je heupen, schouders en buste. Alle jurken zijn perfect geschikt voor een vergrote buik. De juiste kledingmaat kiezen betekent ook aandacht besteden aan de snit van het model, de cupmaat en het materiaal van de jurk. Als het model nauwsluitend is bij de buste, kijk dan naar de vorm van je schouders en borst.

En zorg ervoor dat je de basis hebt, aangepast aan je nieuwe leven als zwangere vrouw: tuniek, hemd, blouse, voedingsbeha, T-shirt, overall...