home decoratie

Hoe pas je de terrazzotrend toe in je interieur?

Met zijn exotische, mediterrane uitstraling creëert de terrazzotrend een warme, uitnodigende sfeer. Met zijn zeer natuurlijke patronen en warme kleuren creëert het combineren van terrazzo met moderne decoratieve objecten een unieke en comfortabele leefruimte. Hoe kun je de terrazzotrend toepassen in je interieur? Ontdek al onze tips!
Comment adopter la tendance du terrazzo dans sa décoration intérieure ?

De geschiedenis en opleving van terrazzo

Terrazzo verscheen voor het eerst in Venetië in de Middeleeuwen. Ambachtslieden maakten platen marmer en voegden klei en luchtkalk toe om een geraffineerd maar natuurlijk patroon te creëren. In de 13e eeuw bedekten terrazzotegels de vloeren van Venetiaanse paleizen. In de jaren 1920 werd dit patroon nog populairder tijdens de Art Deco periode en verscheen het in alle grote woningen uit die tijd. Vandaag is de terrazzotrend te vinden in elke kamer van het huis, op muren, maar ook in verschillende decoratieve objecten: vazen, deurklinken, wastafels, lampenkapmotieven, enz.
Comment adopter la tendance du terrazzo dans sa décoration intérieure ?

 

 

Het integreren van terrazzo in verschillende kamers van het huis

Terrazzo moet subtiel worden geïntegreerd in de verschillende kamers van het huis. Omdat dit patroon een heel specifiek kleurenpalet heeft, is het belangrijk om het te combineren met accessoires en decoratieve objecten die visuele harmonie brengen in de kamer. In de keuken is het terrazzopatroon ideaal als vloerbedekking. Je kunt deze trend ook toepassen op werkbladen om een vleugje zon te brengen in de ruimte waar je je maaltijden bereidt. Keukenaccessoires zoals serveerschalen, dienbladen of keukengerei die het aardse kleurenschema weerspiegelen, kunnen het thema in je inrichting versterken. In de badkamer kan de terrazzotrend worden toegepast op de muren, maar ook op de wastafels voor een vleugje luxe in deze badkamer. Je hoeft dan alleen nog maar accessoires zoals zeepdispensers, handdoekrekken en spiegels bij elkaar te zoeken om je trendy inrichting compleet te maken. De sfeer van terrazzo vind je ook terug in je woonkamer. Je kunt bijvoorbeeld een salontafel personaliseren met tegels en kleuren in beige, grijze en oranje tinten. Dit kleurenpalet zal je kamer opfleuren en een vleugje originaliteit toevoegen. Verlicht je kamer met transparante voile gordijnen voor een romantisch tintje.
 
Comment adopter la tendance du terrazzo dans sa décoration intérieure ?

Stijltips en kleurencombinaties

Als je de terrazzotrend wilt toepassen in je interieurontwerp, kun je elke kamer verfraaien met zorgvuldig geselecteerde decoratieve elementen. Besteed bijzondere aandacht aan elk detail om een samenhangende, elegante look te creëren. In de woonkamer passen brons, bruin en aardoranje bijvoorbeeld harmonieus bij keramische vazen, abstracte schilderijen en geometrische tapijten. Een bank in beige of lichtgrijze stof wordt het centrale element, aangevuld met kussens in terrazzo tinten. In de keuken maken bruine keramische schalen en beige linnen textiel de warme sfeer compleet, terwijl lichthouten keukenaccessoires een natuurlijke touch toevoegen. In de hal creëren omlijste spiegels, amberkleurige tafellampen en een console in licht hout of bronsmetaal een uitnodigende sfeer.
Comment adopter la tendance du terrazzo dans sa décoration intérieure ?

Decoratieve objecten die passen bij een terrazzo decor

Decoratieve items spelen een essentiële rol om je terrazzo interieur zo harmonieus mogelijk te maken. Als je besluit om een deel van je vloer te bedekken met een terrazzopatroon, vergeet dan niet om hier en daar wat kleuren toe te voegen. Dit is niet alleen een aanvulling op uw interieurontwerp, maar voegt ook een frisse toets toe. In de woonkamer bijvoorbeeld kunnen de geometrische patronen van de kussens en tapijten subtiele tinten van de terrazzo kleuren oproepen. Voeg grote groene planten toe om de natuurlijke uitstraling van deze interieurstijl op te roepen. Gebruik in je keuken houten keukengerei en een keramische gootsteen die perfect past bij het natuurlijke terrazzothema. In de badkamer daarentegen kun je deze twee perfect contrasteren met een ingelijste metalen spiegel en transparante acryl opbergaccessoires voor een eigentijds tintje. Tot slot kun je in de hal hanglampen van geblazen glas gebruiken die een echo zijn van de lampen die je in je woonkamer hebt opgehangen. Je kunt vergulde metalen fotolijstjes plaatsen om een warme, uitnodigende sfeer te creëren in deze drukke kamer, evenals grote vazen gevuld met pampagras.
 
Author Name
La Redoute,
24/04/2024