Tafeldecoratie

417
Alles over:

Servies

Een geslaagde maaltijd prikkelt alle zintuigen: smaak, maar ook zicht en tastzin. Tafeldecoratie is dus een essentieel ingrediënt om optimaal te kunnen genieten van een feestelijk menu. Effen, gebloemde of geruite tafelkleden, kleurrijk porseleinen servies, zilveren bestek, kristallen glazen: de keuze van het keukengerei en tafellinnen helpt om deze momenten van gezelligheid onvergetelijk te maken. Voor de zondagse lunch of het alledaagse diner maakt het servies deel uit van het alledaagse decor.

Voor al het serviesgoed, accessoires en keukengerei dat je nodig hebt om te koken, kun je bij Tableware kiezen uit een breed assortiment. Blader door een selectie artikelen die zorgvuldig zijn gekozen vanwege hun design en praktische bruikbaarheid. Voor elke smaak en elke behoefte is er vast en zeker het perfecte artikel!

Versieren met servies

De eetkamer is het middelpunt van elk huis. Of hij nu open is naar de woonkamer of apart, als hij goed is ingericht tovert hij zeker een glimlach op ieders gezicht. En hoe kun je een eetkamer beter aankleden dan met een prachtige tafel? Maak je keuze en creëer een sublieme decoratie tegen de beste prijs.

De eerste stap is natuurlijk het kiezen van het juiste tafellinnen. Een elegant tafelkleed van goede kwaliteit zal de tafel elegant bedekken. De keuze van de placemat is vervolgens erg belangrijk om volume te creëren. Om ten slotte een echt kunstwerk in de kamer te creëren, kies je een mooi element dat een ereplaats inneemt in het middelpunt van je decoratie. Een grote sierlijke schaal, een uitgebreide kan of zelfs een ouderwetse snoeppot - alles is mogelijk. Maar kies een visueel opvallend stuk.

De kunst van het alledaagse tafeldekken

Om elke dag de perfecte tafel te creëren, is het een goed idee om je keuze in serviesgoed te diversifiëren. Door voor elke gelegenheid een ander assortiment samen te stellen, creëer je een aangename sfeer in je eetkamer. Om je niet te vervelen, kun je kiezen voor een servies in twee verschillende kleuren die je op een originele manier kunt combineren. De glazen en borden zijn geselecteerd om warme, vriendelijke combinaties te creëren.

Voor een feestelijke tafel bij een groot evenement of een avondje uit met vrienden, aarzel dan niet om een opvallende sfeer te creëren door containers te combineren. Een plat bord met strakke lijnen met daarop een tweede met een gedurfde vorm zal je gasten zeker bekoren. En het geheel kan nog worden versterkt door een mooie karaf met royale contouren toe te voegen.

Ben je meer het sobere, opgeruimde type? Kies dan voor een effen katoenen tafelkleed en bijpassende producten om een samenhangend en visueel aantrekkelijk geheel te creëren.

Hoe kies je de juiste producten om een prachtige tafel te creëren?

Om de beste items voor je servies te kiezen, moet je ze afstemmen op de rest van je inrichting. Als het kleurenschema van je huis licht en modern is, kies dan voor wit, grijs of ivoorkleurig servies. Een gekleurd tafelkleed in gouden tinten zorgt voor een elegant contrast.

Aan de andere kant, als je je huis hebt ingericht in pastelkleuren of heel kleurrijke tinten, kun je kiezen voor gedessineerde elementen in groene of blauwe tinten. Dit geheel geeft je huis meteen een levendige uitstraling en laat je accessoires optimaal tot hun recht komen!