Gordijn

211
Laatste Afprijzing
Sales
Tot -60%*
Alles over:

Gordijnen

De beste manier om jezelf te beschermen tegen licht, nieuwsgierige blikken, hitte en kou? Verduisterende gordijnen? Ze zijn gemaakt van een strak geweven stof van linnen, katoen, zijde, fluweel of satijn. Het assortiment verduisterende gordijnen is van uitzonderlijke kwaliteit, met een onberispelijke, soepele en decoratieve valling. Voor extra stevigheid en bescherming zijn sommige stoffen gevoerd met PVC. Verduisterende gordijnen zorgen voor totale duisternis, ideaal voor lange zomerdagen en filmavonden. In de zomer houden ze de warmte uit de kamer.

Als je je inrichting snel en goedkoop wilt veranderen, kan het een uitstekend idee zijn om nieuwe gordijnen te kiezen. In katoen, linnen, witte, gekleurde, transparante of verduisterende stoffen, gordijnen zijn er in duizend en één variaties. Maar gordijnen zijn niet alleen een decoratief element, ze fungeren ook als een visuele onderbreking om je te helpen je thuis te voelen, en sommige materialen kunnen lawaai en licht tegenhouden. Het is niet voor niets dat gordijnen al sinds de oudheid in huizen aanwezig zijn.

De geschiedenis van het gordijn: een accessoire dat onze huizen verfraait

Gordijnen, of eigenlijk sluiers, worden in bijbelse teksten genoemd. Onze voorouders gebruikten gordijnen om bepaalde ruimtes af te bakenen en privacy te creëren. Geleidelijk aan werden gordijnen voor ramen geplaatst om het interieur van huizen te verbergen.

In de 16e eeuw, met de ontwikkeling van weefmachines, werden gordijnen, die tot dan toe voorbehouden waren aan de adel, gedemocratiseerd. De burgerlijke huizen begonnen ze te gebruiken om hun interieur te verfraaien. Pas aan het einde van de 19e eeuw werd in New York de moderne gordijnroede op industriële schaal geproduceerd. Gordijnen werden populair.

De verschillende soorten gordijnen

Tegenwoordig vind je, net als in de winkel, een breed assortiment gordijnen, in alle kleuren en materialen en met verschillende functies. Het gordijn wordt gemaakt van de juiste stof voor de functie.

  • De gordijnen zorgen voor een mooie lichtbron.
  • Verduisterende gordijnen verminderen de hoeveelheid licht in een kamer en verbergen het zicht.
  • Thermische gordijnen zijn ideaal om warmteverlies te beperken en energie te besparen.
  • De jaloezieën worden aan de ramen bevestigd en kunnen met een trekkoord in hoogte worden versteld.

Waar moeten gordijnen worden geïnstalleerd?

Over het algemeen kunnen gordijnen in elke kamer worden geïnstalleerd. Afhankelijk van de plaats in huis zijn bepaalde stoffen geschikter.

  • In de keuken en badkamer moeten gordijnen slijtvast, gemakkelijk schoon te maken en machinewasbaar zijn, vanwege de vetspetters en vochtigheid in de lucht.
  • In een slaapkamer is een verduisterend gordijn een uitstekende keuze. Overdag creëren ze een gedempte sfeer en 's nachts dompelen ze de kamer onder in duisternis, voor een goede nachtrust. Bovendien verbeteren ze de thermische isolatie van het raam. Bijpassend bij de kussens voegen gordijnen een vleugje verfijning toe.
  • In de woonkamer zijn lichte, transparante gordijnen ideaal. Ze bedekken de ramen met elegantie en transparantie. Ze beschermen je interieur tegen nieuwsgierige blikken.

Hoe onderhoud ik mijn gordijnen?

Vergeet niet om je gordijnen 2 of 3 keer per jaar te wassen, of vaker als er bijvoorbeeld voedsel in de keuken is gemorst. Verwijder alle niet-wasbare delen (oogjes) voordat je ze in de wasmachine stopt en lees het waslabel om het juiste programma te kiezen. Je kunt ze ook met stoom wassen. Om te drogen, zet je de gordijnen gewoon terug op de roede.

17 45488.7486236458 375 PRODUCTION