home linnengoed

Wat is de beste bedset voor kinderen?

In de kinderkamer is het bed een belangrijk element. Het is een echte plek van comfort en speelt ook een doorslaggevende rol in de kwaliteit van de slaap voor zeer jonge kinderen. De bedset voor kinderen moet dus zowel comfortabel als aantrekkelijk zijn. Ontdek al ons advies over het kiezen van de ideale bedset voor een kinderkamer, van de samenstelling en materiaalkeuze tot het design en de juiste maat!
Quelle est la meilleure parure de lit pour enfant ?

Waaruit bestaat een bedset voor kinderen?

De bedset omvat alle essentiële items om je beddengoed compleet te maken. De matrasbeschermer beschermt de matras tegen vocht, huismijt en slijtage. Als je een matrasbeschermer koopt, kies je best voor een model dat perfect geschikt is voor kinderen, met ademende natuurlijke vezels en dat gemakkelijk te reinigen is in de wasmachine. Het hoeslaken is ook een onderdeel van de bedset voor kinderen. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor dit bedaccessoire om zo rustig mogelijk te kunnen slapen. Ongeacht het seizoen maakt het dekbedovertrek zeker deel uit van de bedset in een kinderkamer. Omdat het het zichtbare overtrek is, moet het gekozen worden in harmonie met de inrichting van de kamer. Het hoofdkussen is ook een essentieel onderdeel van de bedset voor kinderen. Het dient om de huid van het gezicht van je kind te beschermen tegen direct contact met het kussen.
Quelle est la meilleure parure de lit pour enfant ?

De juiste materialen kiezen voor een rustige nachtrust

De slaap van een kind is heel belangrijk. Het beïnvloedt hun schooldag, hun humeur en hun algemene gezondheid. Neem dus de tijd om bij het kiezen van een bedset voor de slaapkamer van je kind te kiezen voor natuurlijke, delicate materialen. Katoen bijvoorbeeld is ademend, gemakkelijk te onderhouden en bijzonder slijtvast. Het is ook het meest comfortabel en het zachtst op de huid. Jersey is ook een rekbare, soepele stof en is perfect geschikt voor hoeslakens. Kies in de zomer, en vooral als het 's nachts erg warm is, voor bedlinnen van katoenen tetra gaas, een zeer lichte stof die de huid van je kind laat ademen. In de winter daarentegen zijn natuurlijke vezels zoals percolaat of flanel veel beter om warmte vast te houden.
Quelle est la meilleure parure de lit pour enfant ?

Kies voor een leuk, aanpasbaar ontwerp voor een unieke slaapkamer

Een bedset is niet alleen een functioneel element in de kinderkamer, het speelt ook een belangrijke rol bij het definiëren van een persoonlijke en stimulerende ruimte voor je kleintje. Door een ontwerp te kiezen dat aansluit bij de passies en fantasiewereld van je kind, bevorder je hun welzijn en ontwikkeling. Het is belangrijk om patronen en kleuren te kiezen die harmoniëren met de inrichting van de kamer en tegelijkertijd een persoonlijk tintje te geven dat de ruimte uniek maakt.
Denk aan ontwerpen die meegaan met de leeftijd van het kind, zodat de slaapkamer zich kan aanpassen aan hun veranderende smaak. Speelse patronen en aanpasbare elementen, zoals het toevoegen van de naam van het kind, kunnen het bedlinnen veranderen in een echte cocon van comfort en creativiteit. Inspirerende thema's spelen ook een belangrijke rol in de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Ze kunnen gericht zijn op avonturen, ruimteverkenning, sprookjes, heldenverhalen of het favoriete voetbalteam van het kind en zo een dagelijkse bron van motivatie en inspiratie vormen.
Quelle est la meilleure parure de lit pour enfant ?

De juiste maat bedlinnen voor kinderen kiezen

Het is belangrijk om de grootte van de set aan te passen aan de grootte van het bed van het kind. Zo kun je comfortabel slapen zonder het dekbedovertrek te verliezen of het laken te laten krimpen! Afhankelijk van de grootte van het bed van je kind, kies je een van de volgende maten:
  • Voor een ledikant van 60 x 120 cm kies je een hoeslaken van 60 x 120 cm en een dekbedovertrek van 100 x 135 cm;
  • voor een kinderbed van 70 x 140 cm kies je een hoeslaken van 70 x 140 cm en een dekbedovertrek van 120 x 150 cm.
Een andere techniek om de juiste maat te kiezen voor het bedlinnen van je kind is om 20 cm toe te voegen aan elke kant van de bedafmetingen. Dit geldt vooral voor het dekbedovertrek, zodat het ook als deken kan dienen door de zijkanten van het beddengoed te bedekken. Wat de kussensloop betreft, kies je best afmetingen die perfect bij het kussen passen. Zo blijft de set altijd op zijn plaats, zelfs als je kind een onrustige slaper is.
 
Author Name
La Redoute,
24/04/2024