Bestek

2
Alles over:

Je bestek kiezen

Roestvrij stalen bestek is de grote klassieker op het gebied van tafelgerei. Roestvrij staal is een legering op basis van ijzer en koolstof, waaraan verschillende hoeveelheden chroom en nikkel zijn toegevoegd. Hoe meer chroom, hoe corrosiebestendiger het bestek. Hoe meer nikkel, hoe minder het bestek zal buigen. Bestek met houten of plastic handvatten is minder bestendig, maar zorgt voor meer gevarieerde en fantasierijke ontwerpen. Bestek met roestvrijstalen, plastic of gelakte houten handvatten kan in de vaatwasser.

Bestek maakt deel uit van ons dagelijks leven en we gebruiken het elke keer als we eten. Bestek is essentieel, of je nu geniet van een feestelijke maaltijd of gewoon in je koffie roert tijdens een welverdiende pauze. Het is dus essentieel om je bestek met zorg uit te kiezen.

Het perfecte bestek vinden

Het zijn niet zomaar accessoires. Natuurlijk hebben ze een onmiskenbare praktische kant, maar dat is niet alles. Bestek kan ook een elegante finishing touch zijn voor elke tafel. Gepresenteerd in de vorm van een menagère zijn ze een topcadeau.

Bestek kan ontworpen worden voor dagelijks of feestelijk gebruik. Het assortiment is eindeloos, van het meest sobere tot het meest originele.

Je bestek kiezen is geen gemakkelijke taak. Eerst en vooral moet je beslissen of je het hebt over items voor dagelijks gebruik of blikvangers voor een speciale gelegenheid. Vervolgens worden er verschillende materialen gebruikt. In het eerste geval is roestvrij staal perfect. Het is sterk en gemakkelijk schoon te maken (vaatwasmachinebestendig). In het tweede geval kun je geld gebruiken om je gasten te verblijden. In het eerste geval ligt de nadruk op praktisch nut. In het tweede geval op esthetiek.

Er zijn veel verschillende soorten bestek. Misschien koop je liever bij elkaar passende stukken voor een unieke stijl, of misschien heb je liever een set identieke stukken. Er zijn heel eenvoudige modellen met heel eigentijdse lijnen, maar ook bestek dat heel zorgvuldig is gemaakt door ervaren ambachtslieden. De prijs zal heel verschillend zijn.

Naast de klassieke vorken, messen en lepels (groot en klein) kun je ook ander bestek vinden, zoals een slaset van een materiaal dat bestand is tegen azijn.

Bestek kopen, een waar genoegen

Het gebied van serviesgoed is uitgebreid. Je kunt modellen vinden met totaal ongelooflijke vormen, allemaal gebogen bijvoorbeeld. Ook kleuren komen steeds meer tot hun recht. Er zijn niet alleen zilveren roestvrijstalen modellen. Je kunt variëren met bestek in mooi geel of roségoud. Je kunt je tafel ook opfleuren met chique zwarte of zelfs regenboogkleurige stukken (ideaal voor bruiloften).

Naast de stijl moet je ook kijken naar de gebruikte materialen, want er zijn verschillende soorten roestvrij staal. Deze verschillen door de aanwezigheid van andere elementen zoals nikkel of chroom. 18/10 staal bevat 10% nikkel en 18% chroom. Chroom wordt gebruikt om het bestek duurzamer te maken. Nikkel wordt gebruikt voor glans. Dit metaal wordt niet altijd gebruikt. 18/0 staal bevat geen nikkel. Het wordt voornamelijk gebruikt in bestek omdat messen dan makkelijker te slijpen zijn. Dit is het staal voor alledaags bestek. 18/0 staal daarentegen is favoriet bij luxe bestek.

Zodra je de stijl en het materiaal hebt gekozen, moet je je bestek kiezen uit een groot aantal merken.

Ben je op zoek naar topbestek dat wordt gebruikt door toprestaurateurs? Dan ben je bij Amefa, Eternum of Couzon aan het juiste adres. Geef je de voorkeur aan modellen met een geschiedenis? Lou Laguiole heeft het juiste bestek voor jou.

Tot slot kan bestek een geweldig cadeau zijn. In een doos kun je ze lang bewaren en ze zijn perfect voor een pasgetrouwd stel of een inwijdingsgeschenk. Kies producten van 18/10 staal voor extra luxe.

En als je niet kunt kiezen tussen verschillende soorten bestek, waarom koop je ze dan niet allemaal? Zo kun je jezelf elke dag verwennen.

19 45264.6941915972 699 PRODUCTION