Karaf

13
Alles over:

Drankjes serveren in karaffen of kannen

Voor een gezellige en smakelijke tafel moet je geen drankjes serveren in plastic flessen. Een waterkaraf of kan staat veel eleganter en past bij het decor. En vergeet de wijnkaraf niet. Waarom wijn decanteren? Dankzij het grote zuurstofoppervlak van een wijnkaraf kun je het goede van een oude wijn scheiden van het bezinksel. Een zeer jonge wijn wordt gedecanteerd in een wijnkaraf om de aroma's vrij te laten komen. Bij oudere wijnen laat je de wijn 1 of 2 uur rusten in de karaf voordat je hem serveert.

Karaffen zijn tafelcontainers van glas, kristal of plastic en zijn echt onmisbaar in de keuken. Afhankelijk van je behoeften en het model kunnen ze water of wijn bevatten. Liefhebbers van interieurdesign worden zeker verleid door de verschillende beschikbare modellen. Naast hun functionele aspecten zijn karaffen en kannen ook zeer decoratief. Afhankelijk van je smaak kan dit betaalbare accessoire discreet of opzichtig zijn.

Karaf of kan: een aantrekkelijk en essentieel keukenaccessoire

Karaffen en kannen zijn containers met tuiten en handvatten voor het serveren van water, bier, sap of wijn. Afhankelijk van het model zijn ze ovaal, cilindrisch of kubusvormig. Dit servies wordt met trots op tafel gezet voor alle gelegenheden, maar de keuze moet zorgvuldig worden gemaakt, vooral voor gebruik tijdens ceremonies. Verschillende modellen van het product zijn voorzien van decoratieve motieven. Deze praktische keukenaccessoires zijn ideaal voor gezellige bijeenkomsten onder het genot van een lekker drankje, zowel in kleine groepen als op recepties.

Karaf en kan functies

Een karaf kan gemaakt zijn van plastic, kristal of glas en kan een handvat of schenktuit hebben. Sommige modellen kunnen ook worden afgedekt met een stop die als deksel fungeert. Hoewel karaffen vaak worden gebruikt om water in te schenken, is dit niet hun enige doel. Er zijn ook modellen die uitsluitend bestemd zijn voor merkwijnen. De karaf kan worden gebruikt om een oude wijn te decanteren of een jonge wijn te beluchten. De decanteertijd hangt af van de wijn. Ze worden vaak gebruikt voor rode wijnen, maar ook witte wijnen kunnen worden gedecanteerd.

Een kan is een keukengerei dat vaak gemaakt is van metaal, keramiek of glas. Ze kunnen worden onderscheiden door de vernauwing van de hals en de aan- of afwezigheid van een schenktuit. Afhankelijk van het model kunnen kannen ook handvatten hebben. In elk geval is een kan een must voor elke tafelsetting. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en vormen die passen bij jouw smaak en stijl. Allemaal om harmonie rond de tafel te creëren.

De juiste karaf kiezen

Karaffen en kannen zijn er in een groot aantal modellen, voor elk wat wils. Vooral die van kristal zijn populair vanwege hun klassieke, elegante uitstraling. Andere modellen met een slank, transparant ontwerp bieden veelzijdigheid in termen van combinatie. Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met elke stijl tafeldecoratie, van minimalistisch tot exotisch of landelijk. Als je de voorkeur geeft aan een vrolijke, originele toets, kun je ook kiezen voor karaffen met grillige of kleurrijke decoraties. Ze maken de stijl van je tafel compleet, die versierd wordt met een verfijnd tafelkleed of verfijnde, nette placemats.

17 45229.6581403935 809 PRODUCTION