Ensemble verenmatrassen, beddenbodems Beddengoed

42
Alles over:

Als je je beddengoed wilt vervangen, heb je vaak veel vragen, waarvan de meest elementaire is welke matras je met welke lattenbodem moet gebruiken. Als je kiest voor een combinatie van een binnenveringmatras en een lattenbodem, bespaar je tijd en moeite.

Een matras en boxspringset voor een geslaagde combinatie

Zoals we net gezien hebben, biedt de keuze voor dit type beddengoed een aantal voordelen. De eerste is ongetwijfeld het feit dat je je geen zorgen hoeft te maken over welke matras je moet kiezen voor je lattenbodem. Want niet alle matrassen 'passen' bij alle lattenbodems!

Er zijn schuimrubberen of latex matrassets met een lattenbodem. Bij een binnenveringsmatras gaat de voorkeur uit naar binnenvering (dat is makkelijk te onthouden). De aangeboden sets zullen deze twee modellen bevatten, maar niet alleen. Afgedekte vaste lattenbodems zijn ook een populair alternatief. Dit is de ideale keuze voor extra stevigheid. Let op: we hebben het hier over lattenbodems met hoezen. Modellen met onbedekte latten zijn niet compatibel met springveermatrassen. Het resultaat van deze combinatie? Je krijgt een bijzonder oncomfortabel bed, omdat de veren niet ondersteund worden.

De juiste matras en lattenbodem kiezen

Als je al wat onderzoek hebt gedaan, zul je gemerkt hebben dat er verschillende keuzemogelijkheden zijn. Je moet rekening houden met een aantal criteria om de beste keuze te maken.

Eerst en vooral moet je de juiste matrastechnologie kiezen. De huidige binnenveringmatras gebruikt pocketveren. Vroeger waren de veren "naakt". Sinds enkele jaren worden ze omhuld door stoffen zakken. Het resultaat? Elke veer biedt individuele ondersteuning en werkt dus individueel. Elk deel van het lichaam wordt ondersteund. Dit garandeert een optimale slaaponafhankelijkheid. Maar ook een uitstekende hygiëne (de ventilatie is top). Dit type matras heeft een lange levensduur (tussen 10 en 15 jaar).

Er zijn ook matrassen met bi-conische veren. Deze bieden een uitstekende balans tussen stevigheid en comfort. Het voordeel van deze modellen is dat ze geschikt zijn voor alle lichaamsvormen. Ze vervormen echter sneller en hebben daardoor een kortere levensduur.

Je kunt ook kiezen voor een matras met meerdere veren, wat perfect is voor mensen met circulatieproblemen vanwege de verschillende drukpunten. Je moet er wel rekening mee houden dat ze een beetje onstabiel zijn, omdat ze bewegingen minder goed opvangen.

Maar om deze voordelen tot hun recht te laten komen, heeft de binnenveringmatras de perfecte basis nodig, die ook binnenvering moet zijn. Dat is ideaal voor een goede stabiliteit. Dit duo is perfect geschikt voor mensen die een uitstekende ondersteuning van de rug willen of die last hebben van lage rugpijn. De wervelkolom wordt optimaal ondersteund. De matras heeft tot 7 verschillende ondersteuningszones. Het is ook perfect voor mensen met allergieën en mensen met een groot postuur.

Kijk voor je beslist naar de vulling van je matras. Verkouden mensen zullen houden van modellen met een winters oppervlak (wol). Mensen met allergieën zullen de voorkeur geven aan karakteristieke materialen.

Het aantal veren is ook belangrijk. Dit beïnvloedt de kwaliteit, het comfort en de duurzaamheid van het product. Voor een tweepersoonsbed heb je minstens 400 veren nodig.

18 45337.4703863426 1143 PRODUCTION