CONVERSE

431
Alles over:

De geschiedenis van Converse

Converse, het vlaggenschip dat aan het begin van de 20e eeuw werd opgericht, biedt een verscheidenheid aan schoenen voor elke smaak. Elk heeft zijn eigen geschiedenis en het merk ziet zijn eigen als een verzameling van het beste dat het in staat heeft gesteld om zich te ontwikkelen en te blijven evolueren. Het merk, dat het meest bekend staat om zijn brede assortiment comfortabele, modieuze en praktische schoenen, heeft zijn portfolio ook uitgebreid met vrijetijdskleding, een combinatie van casual, urban en praktisch - het heeft voor elk wat wils. Door jarenlange ervaring begrijpt het merk de behoeften van mensen van alle leeftijden. Marquis Mills Converse bedacht de sneaker met rubberen zolen in 1908. Om ze te ontwikkelen was hij de eerste man die rechtstreeks met zijn leverancier samenwerkte. De schoen was een enorm succes en heeft door de jaren heen gereisd zonder ooit oud te worden. Het lijkt zelfs alsof hij een facelift heeft gehad. Zoals je hebt begrepen, waren sneakers de eerste producten die het merk verkocht. Het creëren van een paar schoenen dat past bij de vrijgevochten mens, in plaats van de cycli van trends te willen volgen, dat is de motivatie van Marquis.

De Converse All Star is internationaal bekend geworden dankzij één sport: basketbal. Chuck Taylor, een beroemde basketbalsporter, werd lid van het team van het merk om de All Star te promoten. Vanaf dat moment begon het merk zijn assortiment specifiek te ontwikkelen om aan de behoeften van basketballers te voldoen. Hun toch al stijlvolle producten werden ook praktisch en gebruiksvriendelijk. En de geschiedenis van het merk is nog lang niet voorbij. Dit keer leende badmintonkampioen Jack Purcell zijn naam aan een nieuw basketbalmodel - nog een gebied dat het merk veroverde. Bovendien greep het merk tijdens de Tweede Wereldoorlog de kans om een deel van zijn activiteiten te wijden aan de productie van producten voor soldaten - schoenen, kleding, laarzen, enzovoort.

Toen kwamen de Rock'n'Roll invloeden die de hoge Converse All Star als modeschoen gingen gebruiken. In eerste instantie in neutrale tinten, maar in deze periode nam hij een paar kleuren aan. Het ontwerp was toen zoals we het origineel nu kennen, of bijna. In deze periode werd de schoen opnieuw geassocieerd met basketbal, meer specifiek de National Basketball Association (NBA), met technologie die was ontworpen om sporters zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het had nog wat tijd nodig om subtiele details te krijgen en nieuwe materialen te verkennen. Hij kreeg een nieuwe look in suède of leer, of het logo werd vervangen door een eenvoudige ster. Beetje bij beetje heeft de sneaker zich ontwikkeld van een eenvoudige stoffen sneaker tot een echte sportschoen die basketballers maar al te graag willen hebben.

Vandaag de dag is de klassieke witte Converse de favoriete schoen voor fashionista's. Hij wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen. Hij wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen, met vrouwelijke rokjes, boyfriend jeans en strakke broeken. De Converse All Star is een praktische, sportieve schoen die zelfs een mode-icoon is geworden. Deze sneaker verovert nu het straatbeeld en valt op door zijn onmiddellijk herkenbare stijl. Naast wit zijn gekleurde modellen erg populair en de zolen zijn hoger, met sleehakken of platforms. In zijn zoektocht naar diversificatie tussen sport en mode, maar altijd met dezelfde codes, is het merk erin geslaagd om stijlvol door de decennia heen te gaan en zich aan te passen aan de behoeften van elk individu. En het verhaal gaat verder... op onze La Redoute website! Bekijk een selectie van dit assortiment.

14 45229.6581403935 2145 PRODUCTION 1017 converse Exact