home decoratie

5 trendy woonkamertapijten om je interieur nieuw leven in te blazen in 2024

Als decoratief element op zich geeft een tapijt veel warmte aan een woonkamer. De keuze van het design, de kleur en het materiaal is essentieel om de inrichting van je woonkamer te personaliseren. In natuurlijke vezels, geruit, shaggy, Berber of Tencel, ontdek de 5 trendy woonkamertapijten om je interieur in 2004 nieuw leven in te blazen!
5 tapis de salon tendances pour revitaliser votre intérieur en 2024

Tapijten van natuurlijke vezels

Tapijten van natuurlijke vezels staan synoniem voor eenvoud en creëren een zachte, minimalistische sfeer in de woonkamer. Dit is het geval met wollen tapijten, die perfect passen bij licht houten meubilair in een Scandinavische of Japanse stijl. Samen creëren ze een perfecte harmonie in een kleurenpalet dat sereniteit uitstraalt. Hetzelfde geldt voor geweven of gevlochten jute tapijten, die perfect passen bij een moderne inrichting. Dit type tapijt is licht en gemakkelijk te verplaatsen en is perfect voor gebruik met meubels van bamboe of exotisch hout. Plaats grote vazen gevuld met pampagras en keramische decoratieve voorwerpen zoals beeldjes, etnische voorwerpen of kandelaars om je tapijt van natuurlijke vezels optimaal tot zijn recht te laten komen.
 
 
 
5 tapis de salon tendances pour revitaliser votre intérieur en 2024

Dambord tapijt

Het bijzondere aan het geruite tapijt is het geometrische patroon. Hierdoor is het een van de meest trendy woonkamertapijten om je huis in 2024 nieuw leven in te blazen! Met zijn vintage en toch moderne look past het geruite tapijt perfect bij echt lederen meubelen of een interieur in industriële stijl. Het past bijvoorbeeld perfect bij een metalen boekenkast, een glazen salontafel, een gezellige fauteuil en roestvrijstalen decoratieve voorwerpen zoals fotolijstjes, beeldjes of vazen. Het contrast van materialen maakt van je geruite tapijt een decoratief middelpunt in de woonkamer. Om je kamer meer karakter te geven, kun je een klassiek zwart-wit dambord tapijt kiezen, of een veelkleurig dambord tapijt voor nog meer pit in de woonkamer.
 
 
 
5 tapis de salon tendances pour revitaliser votre intérieur en 2024

Shaggy tapijt (lange pool)

Shaggy tapijten worden gekenmerkt door hun lange pool. Dit geeft het een zachte, pluche textuur en een luxueuze, comfortabele uitstraling. Als je je woonkamer in een eigentijdse stijl hebt ontworpen, dan is dit tapijt de perfecte keuze om je interieur in 2024 nieuw leven in te blazen. Het creëert een zeer gastvrije sfeer in de kamer en brengt warmte en gezelligheid. Combineer je shaggy tapijt met rustieke eiken meubelen, een grote fluwelen bank en een familietafel om een woonkamer te creëren waar je eenvoudige momenten kunt doorbrengen om te ontspannen met familie en vrienden. Bovendien zijn shaggy tapijten heel gemakkelijk te onderhouden, want je hoeft ze alleen maar regelmatig te stofzuigen om ze er op hun best uit te laten zien.
 
 
 
5 tapis de salon tendances pour revitaliser votre intérieur en 2024

Berbers tapijt

Het unieke van Berber tapijten ligt in hun etnische motieven. Met tribale ontwerpen die een vleugje reis toevoegen aan je woonkamer, zal de keuze voor dit model je interieurontwerp zeker nieuw leven inblazen. Maar waarom zijn Berber tapijten zo trendy? Hun traditionele vakmanschap, gecombineerd met natuurlijke materialen, past perfect bij de zoektocht naar authenticiteit. Als je een Berber tapijt in je woonkamer wilt, combineer het dan met meubels met strakke lijnen, kussens in natuurlijke kleuren zoals baksteenrood of zonnig oranje, en een vleugje houtdecoratie. Je kunt ook spelen met contrasten. In een industriële inrichting met grijze, blauwe en zwarte tinten creëert een Berberkleurig tapijt bijvoorbeeld een visueel focuspunt dat je woonkamer nog origineler maakt!

Tencel tapijt

Tencel is van oorsprong een natuurlijke vezel gemaakt van houtpulp. Een woonkamertapijt van dit materiaal geeft je woonkamer een uitzonderlijke zachtheid en luchtigheid. Hoe pas je een Tencel tapijt toe in een moderne woonkamer? Stel je een jaren 80 inrichting voor met felle kleuren zoals rood, geel, groen en blauw, versterkt door een wit Tencel tapijt. Combineer het met fel ontworpen meubilair voor een retro chique uitstraling. Dit huwelijk van moderniteit en kleur creëert een ruimte die zowel boeiend als levendig is. Voor een verkwikkende sfeer plaats je je Tencel tapijt in een eenvoudig decor, met licht houten meubilair, porseleinen decoratieve objecten en bamboe verlichting. Je kunt ook spanning toevoegen aan je industriële woonkamer met een Tencel tapijt subtiel geplaatst aan de voet van een leren zetel, een aluminium boekenkast of een smeedijzeren en rustiek bruine houten salontafel.
 
Author Name
La Redoute,
24/04/2024